Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Edremit'te göçmen kaçakçılığı operasyonu

Edremit

Yasa dışı yollarla Türkiye`ye giriş yapan ve Yunanistan`a gitmeye çalışan 38 kaçak göçmen ile 5 organizatör Edremit'te yakalandı.

Yasa dışı yollarla Türkiye`ye giriş yapan ve Yunanistan`a gitmeye çalışan 38 kaçak göçmen ile 5 organizatör Edremit’te yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, kaçak göçmen bir grubun, İstanbul`dan kara yoluyla Ayvalık ve Edremit`e gelmek üzere yola çıktığı bilgisine ulaşan Balıkesir Emniyet Müdür lüğü ekipleri harekete geçti.

Edremit Körfezi`nden ayarlanan teknelerle Midilli Adası`na yasa dışı yollarla geçmeyi planlayan kaçaklara yönelik operasyon yapan polis, Edremit İlçe girişinde 2 otomobil ve bir minibüsü durdurdu.
Araçlarda yapılan aramalarda, 10 Afganistan, 4 Kamerun, 2 Mali, 4 Jamaika, 14 Afrika ile birer Pakistan, Gambiya, Nijerya ve İranlı olmak üzere ikisi çocuk, yedisi kadın 38 kaçak ile Suriye uyruklu 5 organizatör ele geçirildi.
Organizatörler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, kaçaklar sınır dışı edilmek üzere yabancılar şubesine teslim edildi. Yapılan operasyonda ayrıca 27 adet can yeleği ele geçirildiğini belirten Emniyet birimleri, halkımızın kedilerine ilettiği şikâyet ve ihbarları en ince ayrıntısına kadar titizlikle araştırılıp en etkili şekilde sonuçlandırıldığını açıkladı.



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false